Loading...

Interreg MerlinCV delavnici

Interreg MerlinCV delavnica z Valentino Smej Novak – Vključevanje lokalne gastronomije v inovativne turistične produkte (sreda, 13.11.2019 med 10.00 in 11.00)

Srebrni salon

Vsebina:

Delavnica bo spodbudila razmislek o tem kako lokalna gastronomija gradi celovito ponudbo turističnega produkta v lokalnem okolju, v še posebej tistih okoljih, ki niso turistično zelo razvita in obiskana. Delavnica bo na temo ustvarjanja višje dodane vrednosti manjših lokalnih ponudnikov, če se ukvarjajo s turizmom kot pa, če npr. delajo v drugih panogah, kjer prejemajo minimalni osebni dohodek. Predavateljica se bo usmerila v lokalno prehrano, predstavitev le-te gostom, ohranjanju tradicije, avtohtonosti. 

O predavateljici:

Valentina Smej Novak je oboževalcem kuharskih oddaj dobro poznana. Murskosobočanko, ki je diplomirala iz filozofije, je njena poklicna življenjska pot vodila po mnogoterih poteh – vodila je radijsko oddajo, pisala članke, delala na založbi kot direktorica mode in komunikacij, razvijala gverilsko-marketinške strategije, zasnovala številne oglasne in osveščevalne akcije, organizirala literarne tečaje, prevedla več kuharskih knjig, vodila preko 200 kulturnih in promocijskih dogodkov, danes pa je direktorica založbe Totaliteta. Javnosti jo najbolj pozna iz »Ljubezni skozi želodec«, Pop TV oddaje, ki jo je vodila skupaj s svojim možem, ter »Planet kuha«, oddaje na Planet TV. Z možem sta izdajala tri kuharske knjige, in sicer Ljubezen skozi želodec – Sodobna družinska kuharija (2009), Ljubezen skozi želodec 2 – Po zdravi pameti (2010) ter Ljubezen skozi želodec – Preprosto slovensko (2011, pri čemer sta bili prvi dve najbolj prodajani knjigi v letih 2010 in 2011.

 

Interreg MerlinCV delavnica z Žigo Novakom – Igrifikacija v turizmu (sreda, 13.11.2019 med 15.00 in 18.30)

Srebrni salon

Vsebina:

Delavnica bo namenjena predstavitvi področja igrifikacije kot inovativne metode ustvarjanja dodane vrednosti v turizmu ter ustvarjanju edinstvenih izkušenj turistov.

O predavatelju:

Žiga Novak je edini pravi strokovnjak za to področje, saj se je dolga leta izobraževal v tujini ter v Sloveniji vodi primer dobre prakse, kjer so združeni produkti, namenjeni tudi turistom, z uporabo elementov igre (npr. tematski dogodki – pirholov, sekiromet, idr.; tematske poroke, idr). G. Novak bo udeležencem, poleg predstavnikov partnerskih organizacij tudi predstavniki nekaterih TIC-ev in SME-jev, predstavil igrifikacijo, kako jo vključiti v celovito turistično ponudbo.

PRIJAVE TUKAJ

2019-11-11T11:08:18+00:00