NAGOVOR

Spoštovani obiskovalci, udeleženci in tekmovalci na 70. Gostinsko turističnem zboru,

v imenu družbe Hit, ki gosti letošnjo jubilejno edicijo Gostinsko turističnega zbora, vas lepo pozdravljam. Ta ugledna in pomembna prireditev za celotno slovensko panogo turizma, gostinstva in hotelirstva se po osmih letih vrača v Novo Gorico, v mesto vrtnic, na križišče primorskih vinskih poti. To je prostor živahnega čezmejnega utripa, kjer družba Hit že skorajda štiri desetletja uspešno razvija dejavnost turizma s poudarkom na igralniško-zabaviščni ponudbi.

Nova Gorica in Gorica tvorita urbano somestje, neločljivo povezano preko državne meje. Skupaj nastopata kot Evropska prestolnica kulture 2025 in si prizadevata za sodelovanje in povezovanje. To je hkrati tudi namen GTZ, ki na Goriško prinaša številne strokovne vsebine, omogoča neposredno izmenjavo izkušenj in idej, začinjenih s ščepcem zdrave tekmovalnosti ter vse deležnike v turistično-gostinski dejavnosti zavezuje h kakovosti.

GTZ vidimo kot odlično priložnost za Novo Gorico in družbo Hit, da skupaj izkažemo naše gostoljubje, predstavimo izjemno kulturno, zgodovinsko in naravno dediščino tega prostora in nenazadnje prepričamo z doživetji naše trajnostne ponudbe za prijetno in zabavno preživljanje prostega časa.

Zato med 13. in 15. novembrom 2023 ne zamudite priložnosti, da se ponovno srečamo. Pri nas ste in boste vedno dobrodošli.

Tomaž Repinc,

predsednik uprave družbe Hit

Tomaž Repinc
predsednik uprave družbe HIT d. d.